the smart goldfish
διαγραμματικά και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Η ενασχόληση μου με το χρηματιστήριο είναι σχετικά πρόσφατη. Απο τον χειμώνα του 2008 άρχισα να ασχολούμε σε θεωρητικό επίπεδο και λίγο καιρό αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας πάει (η, την πάνε) για χρεωκοπία. Αποφάσισα να μην πάω μαζί της... Έχοντας καταστραφεί ολοσχερώς η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισα να ρισκάρω αρχίζοντας να δραστηριοποιούμε στο χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά τα ..΄΄προβλεπόμενα΄΄ λάθη κάθε αρχαρίου τώρα είμαι σε θετικό ισοζύγιο και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς.
(διαβάστε περισσότερα)


58 αναγνώστες
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
23:08

Όπως έχουμε αναφέρει, ο δείκτης φαίνεται να έχει ακόμα ανοδικό περιθώριο, ανεξαρτήτως ευρύτερου σεναρίου.

Τα εσωτερικά 3κυματικά που έχουν εμφανιστεί, στις αμέσως προηγούμενες ημέρες, μας δείχνουν συγκεκριμένα ΄΄μονοπάτια΄΄ με βραχυχρόνια ανοδική κατάληξη. Αυτό θα ισχύει για όσο καιρό δεν παραβιάζεται το τοπικό χαμηλό των 1638,80 (και κυρίως αυτό των 1615,66).

Το επίπεδο των 1715,24 ορίζει και την αντίσταση για την ανοδική επέκταση του δείκτη..

Τα παρακάτω διαγράμματα αφορούν κυρίως το ευρύτερο σενάριο επιστροφής σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, αφού με το ανοδικό που αναμένουμε να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και ο θεωρητικός στόχος της ανοδικής κίνησης του δείκτη.

...............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
109 αναγνώστες
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
22:26

Η διόρθωση που αναμέναμε σε λίγο υψηλότερα επίπεδα ήρθε και ο δείκτης επιχειρεί εκ νέου να κινηθεί σε ανώτερα επίπεδα. Καθόλου τυχαία η προσπάθειά του αυτή (σε πολύ κρίσιμα επίπεδα για την ενεργοποίηση  η όχι θετικότερων σεναρίων) έρχεται ταυτόχρονα με πιθανές σημαντικές δυσκολίες στην διαπραγμάτευση, με σημαντικές πολιτικές αποφάσεις σε Ιταλία και νομισματικές στις ΗΠΑ (fed).

Ακολουθεί το βασικό μας διάγραμμα του προηγούμενου post. Σε αυτό μπορείτε να δείτε την σχετικά περιορισμένη ζώνη τιμών, η υπέρβαση της οποίας (και η παραμονή πάνω από αυτήν φυσικά) θα αλλάξει  κατά την γνώμη μας προς το θετικότερο την συνολική μεσοχρόνια εικόνα του δείκτη:

Ο δείκτης προσέγγισε πολύ την εν λόγω περιοχή και διόρθωσε από τις 1721,05 μονάδες..

...............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το υπόλοιπο post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
249 αναγνώστες
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016
02:32

Στο προηγούμενο post, είχαμε περιληπτικά αναφερθεί στην αλλαγή του μεσοχρόνιου σεναρίου μας (εξαιρετικά πλέον μειωμένες πιθανότητες για νεότερο ιστορικό χαμηλό) και στα δύο βασικά εναπομείναντα σενάρια που θα συνεχίσουμε να μελετάμε:

Το βασικό μας σενάριο, πλέον, αφορά μια ευρύτερη διόρθωση τύπου abc, η εναλλακτικά wxy (η διαφορά τους είναι στην εσωτερική δομή του ''c''). Με άλλα λόγια αναμένουμε μια ακόμη, τελευταία, καθοδική κίνηση προς την περιοχή των 1371 μονάδων. Αν στις αμέσως επόμενες ημέρες (5-10) δεν εμφανιστούν συγκεκριμένες κινήσεις από τον δείκτη τότε το σενάριο αυτό θα εγκαταλειφθεί από πρωτεύον και η θεώρησή μας θα γίνει ιδιαίτερα θετική για την αγορά.

Σε πρώτη, και πολύ βραχυχρόνια, φάση ήρθε η αναμενόμενη διόρθωση. Όπως είχε αναφερθεί, το πιθανότερο ενδεχόμενο (ανεξαρτήτως τελικής έκβασης) θα ήταν ο δείκτης, αμέσως μετά την ανοδική υπέρβαση του trading gap, να προσπαθήσει να στηριχθεί μέσα σε αυτό και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία..

...................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
156 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016
22:17

Ο δείκτης σαφώς και υπερέβη τις βραχυχρόνιες ανοδικές εκτιμήσεις μας.

Όπως είχε αναφερθεί, η υπερκάλυψη του μεγάλου trading gap θα μας οδηγήσει σε αλλαγή του πρωτεύοντος σεναρίου μας (το προηγούμενο δευτερεύον σενάριο μας).

Η μεγάλη αξία αυτής της κίνησης αφορά τις πιθανότητες να έχουμε ήδη δει να τελικά ιστορικά χαμηλά του δείκτη ftse25 στις 1075,20 μονάδες.  Οι πιθανότητες , πλέον, είναι ιδιαίτερα μεγάλες..

 

Η εστίασή μας πλέον είναι στο αν έχει τελειώσει το διορθωτικό κύμα 2 (από τα υψηλά των 1868 μονάδων), η αν εκκρεμεί ακόμα μια τελευταία καθοδική κίνηση προς τα χαμηλά των 1371 μονάδων (flat).

Η εκτίμησή μας είναι ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει η συμπεριφορά του δείκτη στη ζώνη του μεγάλου trading gap..

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η επικαιροποιημένη εικόνα της πορείας του δείκτη με βάση τα νέα πολύ θετικά δεδομένα και το περίγραμμα των νέων εκτιμούμενων διαγραμματικών δυνατοτήτων του:

...................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
125 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016
01:01

Η ανοδική αντίδραση από την περιοχή των 1506 μονάδων συνεχίζεται με πολύ σημαντική δυναμική.

Η πρώτη εκτίμησή μας ήταν ότι στην περιοχή των 1618 μονάδων υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες αντιστροφής. Ο δείκτης, όμως, συνέχισε άμεσα ανοδικά με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω το επίπεδο πιθανής αντιστροφής σύμφωνα πάντα με το σενάριο WXY/Z: 

Σε λίγο ανώτερες τιμές εντοπίζεται το επόμενο σημαντικό επίπεδο (σύμφωνα με τις εσωτερικές αναλογίες του σεναρίου) το οποίο θα πρέπει ο δείκτης να προσεγγίσει είτε άμεσα είτε, το πιθανότερο, μετά από πολύ βραχυχρόνια διόρθωση:

....................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 60123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το blog θα ασχοληθεί κυρίως με χρηματιστηριακά θέματα.
Εκ προοιμίου αναγνωρίζουμε την σύνθετη πολυπλοκότητα του. Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να ΄΄εκτιμήσουμε΄΄ τις επερχόμενες εξελίξεις και να λαμβάνουμε θέση αναλόγως. Το κύριο μέσο για αυτό θα είναι η διαγραμματική ανάλυση των αξιών (μετοχών και δεικτών) και φυσικά η κριτική ματιά στις ευρύτερες πολιτικές & οικονομικές εξελίξεις.
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
6/12ftse25: χαρτογράφηση πολύ βραχυχρόνιων σεναρίων
4/12ftse25: παραμονή στα όρια των δύο σεναρίων