the smart goldfish
διαγραμματικά και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Η ενασχόληση μου με το χρηματιστήριο είναι σχετικά πρόσφατη. Απο τον χειμώνα του 2008 άρχισα να ασχολούμε σε θεωρητικό επίπεδο και λίγο καιρό αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας πάει (η, την πάνε) για χρεωκοπία. Αποφάσισα να μην πάω μαζί της... Έχοντας καταστραφεί ολοσχερώς η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισα να ρισκάρω αρχίζοντας να δραστηριοποιούμε στο χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά τα ..΄΄προβλεπόμενα΄΄ λάθη κάθε αρχαρίου τώρα είμαι σε θετικό ισοζύγιο και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς.
(διαβάστε περισσότερα)


37 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
00:14

Με την σημερινή συνεδρίαση δημιουργήθηκαν σημαντικές προϋποθέσεις για την συνέχεια της ανόδου.

Ένα πολύ βασικό στοιχείο που μας προβλημάτισε στις προηγούμενες λίγες συνεδριάσεις ήταν το ανοδικό 3 κυματικό που σχεδόν προσέγγισε τα προηγούμενα τοπικά υψηλά. Η διόρθωση που ακολούθησε σταμάτησε ακριβώς στο 62% retracement level και ακολούθησε μια καινούργια ανοδική και έντονη προσπάθεια:

Αυτά τα δεδομένα μας εμφανίζουν, πλέον, ως αρκετά πιθανή την διαμόρφωση μιας συγκεκριμμένης ανοδικής δομής προς ανώτερα επίπεδα τιμών..

.................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη σελίδα: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
390 αναγνώστες
Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016
02:32

Ο δείκτης, κατά μια έννοια, βρίσκεται σε παρόμοια θέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε , είχαμε αναφέρει ότι θα κληθεί άμεσα (κυριολεκτικά) να αποφασίσει την βραχυχρόνια του κίνηση, και το έκανε κινούμενος άμεσα καθοδικά.

Με αυτόν τον τρόπο ανέστειλε (δεν ακύρωσε ακόμα οριστικά) την όποια δυνητική διαγραμματική του προσπάθεια να προσεγγίσει ανώτερα επίπεδα τιμών (πάντα στα πλαίσια της ανοδικής διορθωτικής του κίνησης). Το διάγραμμα που σχετίζονταν με την άμεση άρνησή του να συνεχίσει ανοδικά ήταν το ακόλουθο:

 

Στην τρέχουσα φάση θα πρέπει και πάλι άμεσα να αποφασίσει την βραχυχρόνια κατεύθυνσή του (το πολύ σε 1,2 ημέρες).

Η ειδοποιός διαφορά με την προηγούμενη συγκυρία είναι ότι τυχόν άρνησή του να συνεχίσει ανοδικά με πειστικό τρόπο θα ακυρώσει και τυπικά τις όποιες ανοδικές του προοπτικές. Αυτό σημαίνει ότι η καθοδική κίνηση που θα ακολουθήσει θα είναι σημαντική και δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη.

ftse25: βραχυχρόνια εκτίμηση

.........................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
175 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
02:23

Στο προηγούμενο post είχαμε αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για μια κατ΄αρχήν ανοδική επέκταση μετά από την τρέχουσα καθοδική κίνηση. Σε αυτήν την περίπτωση αναμέναμε μια διστακτική καθοδική κίνηση και μια επιστροφή στην περιοχή των 1480 - 1490 μονάδων (ως ''b''). Το διάγραμμα ήταν το ακόλουθο:

Ο δείκτης ακολούθησε μια περισσότερο πολύπλοκη κίνηση που ομολογουμένως απαιτούσε μεγάλη πειθαρχία για την αποφυγή λάθους. Ωστόσο, προσέγγισε την περιοχή στόχο που είχαμε θέσει και αντέδρασε δυναμικά ανοδικά.

Μετά και την αφομοίωση των πρόσφατων διαγραμματικών εξελίξεων, η εικόνα του δείκτη είναι η εξής:

ftse25: βραχυχρόνια εκτίμηση: 

..................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
178 αναγνώστες
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016
15:01

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο post (με το σχετικό διάγραμμα) έχουμε προσεγγίσει επίπεδα που δικαιολογούν ρευστοποιήσεις:

Το αντικείμενο του άμεσου ενδιαφέροντός μας είναι το πως θα διορθώσει ο δείκτης. Αυτό, γιατί όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο post, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για μια κατ΄αρχήν ανοδική επέκταση της ανοδικής κίνησης (πάντα στα πλαίσια του ευρύτερου καθοδικού σεναρίου)..

...........................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε την συνέχεια του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
264 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016
00:39

Ο δείκτης ακολούθησε πιστά το ένα από τα πιθανότερα σενάριά μας και έχει πλέον εισέλθει σε ζώνη ρευστοποιήσεων. Μια από τις βασικές μας εκτιμήσεις ήθελε τον δείκτη να κινείται άμεσα και έντονα ανοδικά διαμορφώνοντας έναν flat ανοδικό διορθωτικό σχηματισμό:

Με αυτήν του κίνηση έχει εισέλθει σε περιοχή ρευστοποιήσεων. Αυτές, οι ρευστοποιήσεις, αναμένονται να ενταθούν από τα τρέχοντα, η και ελάχιστα υψηλότερα επίπεδα.

ftse25: βραχυχρόνια εκτίμηση:

Το βασικό μας καθοδικό σενάριο, μέσα στα πλαίσια του οποίου εξελίσσεται η κίνηση αυτή, θέλει τον δείκτη να υποχωρεί κάτω από το βάρος σημαντικών ρευστοποιήσεων. Αμέσως μετά, και μέσα στις επόμενες 5 - 10 ημέρες θα φανεί αν έχει ήδη ξεκινήσει η επόμενη ισχυρή καθοδική κίνηση, η εναλλακτικά θα υπάρξει μια μικρή χρονική καθυστέρηση..

...................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση:  http://www.vitalfinance.gr/   (σχόλιο αγοράς)

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 56123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το blog θα ασχοληθεί κυρίως με χρηματιστηριακά θέματα.
Εκ προοιμίου αναγνωρίζουμε την σύνθετη πολυπλοκότητα του. Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να ΄΄εκτιμήσουμε΄΄ τις επερχόμενες εξελίξεις και να λαμβάνουμε θέση αναλόγως. Το κύριο μέσο για αυτό θα είναι η διαγραμματική ανάλυση των αξιών (μετοχών και δεικτών) και φυσικά η κριτική ματιά στις ευρύτερες πολιτικές & οικονομικές εξελίξεις.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
24/8ftse25: ενίσχυση της ανοδικής προοπτικής
8/8ftse25: σε σημαντικό βραχυχρόνιο επίπεδο_Grek
1/8ftse25: αναμονή για την επιβεβαίωση της ανοδικής επέκτασης_stoxx600_Grek