the smart goldfish
διαγραμματικά και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Η ενασχόληση μου με το χρηματιστήριο είναι σχετικά πρόσφατη. Απο τον χειμώνα του 2008 άρχισα να ασχολούμε σε θεωρητικό επίπεδο και λίγο καιρό αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας πάει (η, την πάνε) για χρεωκοπία. Αποφάσισα να μην πάω μαζί της... Έχοντας καταστραφεί ολοσχερώς η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισα να ρισκάρω αρχίζοντας να δραστηριοποιούμε στο χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά τα ..΄΄προβλεπόμενα΄΄ λάθη κάθε αρχαρίου τώρα είμαι σε θετικό ισοζύγιο και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς.
(διαβάστε περισσότερα)


216 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
21:04

Με άμεσο τρόπο, σήμερα, ο δείκτης έδωσε σαφέστατο προβάδισμα στο σενάριο που θέλει το τελευταίο ανοδικό κύμα ''c'' να έχει μια εκτεταμένη δομή τύπου ''ending diagonal'' (3-3-3-3-3).

Η εικόνα που είχαμε ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες επέκτασης της ανοδικής κίνησης επιβεβαιώθηκε και μάλιστα γρηγορότερα από ότι περιμέναμε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εμφάνιση ενός τέτοιου σχηματισμού λειτουργεί επιβεβαιωτικά του ευρύτερου σεναρίου WXYxZ (ο συγκεκριμμένος σχηματισμός εμφανίζεται πάντα στο τέλος του WXYxZ).

Επομένως, μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω σχηματισμού αναμένουμε μια ισχυρή καθοδική κίνηση..

...............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
44 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
01:55

Στις 1831,02 μονάδες ο δείκτης φαίνεται σαν να ολοκλήρωσε και το τελευταίο σκέλος του ''Ζ''.

Ο ελάχιστος στόχος των 1842 μονάδων δεν πιάστηκε πράγμα που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το τελευταίο σκέλος να είναι εκτεταμένο τύπου ''ending diagonal''. Το ending diagonal εμφανίζεται πάντα στο πολύ τελευταίο κομάτι μιας WXYxZ ανοδικής διορθωτικής κίνησης.

Μια σειρά από επιμέρους παράγοντες συνηγορούν στο να υπάρξει μια ακόμα πολύ τελευταία ανοδική επέκταση (με διαφορετικά πολύ βραχυχρόνια υπο-σενάρια). Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες πολύ σημαντικές προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση (είτε υπάρξει μια ακόμα ανοδική επέκταση, είτε όχι) η εκτίμησή μας είναι ότι ο δείκτης προετοιμάζει μια σημαντική καθοδική διορθωτική κίνηση. Από το ποιό ακριβώς επίπεδο ξεκινήσει αυτή θα καθορίσει πολλά και για το ευρύτερο/μεσοχρόνιο σενάριο κίνησης του δείκτη..

Οι διαπραγματεύσεις μπορεί σχεδόν να τελείωσαν μεταξύ Ελλάδας και δανειστών αλλά απομένει ακόμα ένα πολύ δύσκολο τελευταίο μέρος. Αυτό της διαπραγμάτευσης μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για το ύψος και την ποιότητα των ''μέτρων ελάφρυνσης'' του χρέους (ουσιατικά μια επανακατανομή του) έτσι ώστε αυτό να είναι βιώσιμο (τουλάχιστον στην 10ετία..). Η πρόσφατη εμπειρία δείχνει ότι τελικά το ΔΝΤ συνεχώς διολισθαίνει προς τις θέσεις της Γερμανίας, πράγμα καθόλου καλό για εμάς.

Η διαπραγμάτευση αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχημένα αφού είναι ήδη σαφές εδώ και καιρό ότι η μη συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί λόγο εγκατάληψης του τρέχοντος προγράμματος από τους Γερμανούς. Μια πολυεπίπεδη και περίπλοκη στρατηγική εκ μέρους της Γερμανίας που την έχει καταστήσει κυρίαρχο του παιχνιδιού..

Βραχυχρόνια κίνηση του δείκτη

Στο 60' ο δείκτης δείχνει να έχει ολοκληρώσει (ως ''c'' του Ζ) ένα καθαρό 5κυματικό κάτω ακριβώς από τον πρώτο στόχο του...

...........................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
193 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
01:43

Η βραχυχρόνια εικόνα του δείκτη δεν έχει ακόμα αλλάξει.

Συνεχίζουμε να αναμένουμε την έναρξη ρευστοποιήσεων από λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Όπως είναι γνωστό ακολουθούμε το σενάριο του wxyxz στο οποίο τρέχουμε στον παρόν χρόνο το τελευταίο βραχυχρόνιο ανοδικό (''Ζ'').

Το σχετικό σενάριο δεν έχει πολλά περιθώρια για ανοδική συνέχεια και επομένως θα δούμε πολύ σύντομα αν αυτό είναι τελικά που οδηγεί τις εξελίξεις.

Παρουσίαση εναλλακτικού σεναρίου.

..................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το υπόλοιπο post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
251 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017
01:57

Ο δείκτης κινείται ομαλά ανοδικά και έχει, πλέον, πλησιάσει τον ανοδικό του στόχο.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το σχετικό σενάριο θέλει τον δείκτη να αντιμετωπίζει σημαντική αντίσταση σε ελάχιστα επίπεδα υψηλότερα και στη συνέχεια να πραγματοποιεί (υπό συγκεκριμμένες προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω) μια σημαντική καθοδική κίνηση..

.............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε τη συνέχεια του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
288 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017
01:59

Ο δείκτης με μια εντυπωσιακή βραχυχρόνια πορεία διέσπασε το πλαγιοκαθοδικό κανάλι και προχώρησε σε οριακά νεότερα τοπικά υψηλά. 

Η κiνησή του αυτή ήταν, όπως είχε εγκαίρως αναφερθεί, η πιο ορθή διαγραμματικά και η πιθανότερη.

Δείτε τα διαγράμματα που είχαν δημοσιευθεί καθώς ο δείκτης προσέγγιζε καθοδικά τις 1679 μονάδες:

και 

Ο δείκτης, επομένως, ακολούθησε με μεγάλη διαγραμματική πειθαρχία το πιθανότερο σενάριο και προχώρησε σε νεότερα τοπικά υψηλά. Η πιθανότητα να ''εκκρεμεί'' ακόμα ένα ανοδικό υποκύμα για να ολοκληρωθεί το τελευταίο ανοδικό κύμα ''Ζ'' είναι πολύ μεγάλη....

............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε τη συνέχεια του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 65123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το blog θα ασχοληθεί κυρίως με χρηματιστηριακά θέματα.
Εκ προοιμίου αναγνωρίζουμε την σύνθετη πολυπλοκότητα του. Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να ΄΄εκτιμήσουμε΄΄ τις επερχόμενες εξελίξεις και να λαμβάνουμε θέση αναλόγως. Το κύριο μέσο για αυτό θα είναι η διαγραμματική ανάλυση των αξιών (μετοχών και δεικτών) και φυσικά η κριτική ματιά στις ευρύτερες πολιτικές & οικονομικές εξελίξεις.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις