the smart goldfish
διαγραμματικά και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Η ενασχόληση μου με το χρηματιστήριο είναι σχετικά πρόσφατη. Απο τον χειμώνα του 2008 άρχισα να ασχολούμε σε θεωρητικό επίπεδο και λίγο καιρό αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας πάει (η, την πάνε) για χρεωκοπία. Αποφάσισα να μην πάω μαζί της... Έχοντας καταστραφεί ολοσχερώς η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισα να ρισκάρω αρχίζοντας να δραστηριοποιούμε στο χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά τα ..΄΄προβλεπόμενα΄΄ λάθη κάθε αρχαρίου τώρα είμαι σε θετικό ισοζύγιο και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς.
(διαβάστε περισσότερα)


108 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
15:04

Όπως έχουμε αναφέρει στα τελευταία μας post βρισκόμαστε ήδη σε περιοχή περιορισμού των θέσεων λονγκ και αύξησης των σορτ.

Όπως ήταν αναμενόμενο με την υπέρβαση των προηγούμενων τοπικών υψηλών (με μόνη διαφοροποίηση την άμεση ανοδική κίνηση αντί για μια μικρή οπισθοχώρηση) εμφανίστηκαν ρευστοποιήσεις.

Αν ο δείκτης προχωρήσει άμεσα σε χαμηλότερα επίπεδα (κάτω από τις 1548,61 μονάδες) τότε η εκτίμησή μας είναι ότι θα πρέπει να κλείσουν οι θέσεις λονγκ και να αυξηθούν οι σορτ:

Ωστόσο, τα προηγούμενα 3 κυματικά που εμφανίστηκαν μας οδηγούν να εξετάσουμε και επιπλέον δυνατότητες βραχυχρόνιας κορύφωσης...

............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη σελίδα: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

 

abc

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
76 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
01:46

Η βραχυχρόνια κίνηση προχωράει ομαλά. Στο προηγούμενο post είχε γίνει η εκτίμηση ότι θα έχουμε ακόμα ένα βραχυχρόνιο ανοδικό με την παράθεση του παρακάτω διαγράμματος:

Η πολύ βραχυχρόνια αυτή κίνηση ήρθε. Στον τρέχον χρόνο ο δείκτης, με το που προσέγγισε τις τιμές στόχους, άρχισε να κινείται οριζόντια με έντονο τρόπο και σε πολύ μικρό εύρος τιμών. Οι κινήσεις του αυτές είναι 3κυματικές και μας βάζουν σε υποψία ότι ίσως δεν έχει ακόμα τελειώσει το πολύ τελευταίο ανοδικό σκέλος. Αν είναι έτσι τότε θα δούμε την πολύ τελευταία ανοδική κίνηση του δείκτη σε ελάχιστο χρόνο και πιθανότατα από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών από το κλείσιμο της Παρασκευής. 

Επομένως, θεωρούμε ότι έχουμε ήδη προσεγγίσει τις τιμές στόχους (για να περιορίσουμε τις θέσεις λόνγκ) και αναμένουμε τον δείκτη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του με την ανάλογη κίνηση.

Στα παρακάτω διαγράμματα  απεικονίζονται, σχηματικά, οι 3κυματικές πρόσφατες κινήσεις του δείκτη και τα επίπεδα τιμών στα δύο πολύ βραχυχρόνια σενάρια, κάτω από τα οποία ενεργοποιούνται προϋποθέσεις για λήψη θέσεων σορτ :

.............................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
244 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016
23:39

Η ανοδική κίνηση που αναμέναμε προς τα προηγούμενα τοπικά υψηλά ήρθε και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Η εκ νέου βραχυχρόνια διόρθωση που ακολούθησε μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τρέχον ανοδικό κύμα (c) θα έχει 5κυματική δομή και κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί με ένα ακόμα βραχύ ανοδικό (στο προηγούμενο post είχαμε αναφέρει ότι αυτή θα ήταν 3κυματική, η εναλλακτικά 5κυματική..):

Σύμφωνα με το βασικό σκεπτικό μας, η πλαγιοανοδική κίνηση του δείκτη  από τις 1371 μονάδες είναι διορθωτική και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Η εσωτερική της δομή παραπέμπει σε ένα διορθωτικό wxyxz του οποίου τώρα διανύουμε το πολύ τελευταίο σκέλος. Αυτό, πιθανότατα, θέλει να πάρει την μορφή ενός καταληκτικού σχηματισμού..

...............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
236 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
01:44

Η αγορά, μέσω των δεικτών, προχωράει σταδιακά ανοδικά και με ''σκαλοπάτια'' όπως αναμέναμε.

Σύμφωνα με το σενάριο που ακολουθούμε εδώ και καιρό, ο δείκτης πραγματοποιεί μια πλαγιοανοδική διορθωτική κίνηση. Η κίνηση αυτή έχει την δομή ενός εκτεταμένου  ''WXYXZ'' (με τα απαραίτητα 3κυματικά να είναι παρόντα).

Στον παρόν χρόνο (και για να συνεχίσει να ισχύει το προαναφερθέν σενάριό μας ) αναμένουμε να επιχειρήσει ακόμα ένα, η το πολύ 2, ανοδικά σκέλη. Είμαστε, επομένως, πολύ κοντά στον ανοδικό στόχο μας και σε πιθανή σημαντική αντιστροφή της κίνησης.

Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα μόνο η υπέρβαση αυτών των στόχων και η παραμονή του δείκτη πάνω από αυτούς θα μας επιτρέψει να αναθεωρήσουμε το μεσοχρόνιο καθοδικό μας σενάριο...

.....................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
197 αναγνώστες
Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016
23:13

Όπως και στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έτσι και τώρα η διαγραμματική κατάσταση του δείκτη συνεχίζει να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μια ανοδική επέκταση.

Η βραχυχρόνια διόρθωση που αναμέναμε πραγματοποιήθηκε (για την διαμόρφωση του 3κυματικού) αλλά η πολύ βραχυχρόνια θέση του δείκτη παραμένει αμφίσημη. Βλέποντας το διάγραμμα που ακολουθεί, ο δείκτης κινείται στα ΄΄σωστά΄΄ βήματα για ακόμα μια ανοδική κίνηση στα γνωστά πλαίσια του WXYXZ: 

 

Τα επίπεδα τα οποία θεωρούμε ότι θα ενεργοποιήσουν τα αντίστοιχα βραχυχρόνια σενάρια είναι πλέον πολύ κοντά.

Στα παρακάτω διαγράμματα φαίνονται οι ενδεικτικές κινήσεις του δείκτη και τα σημαντικά επίπεδα (αντιστάσεις /στηρίξεις) που θεωρούμε ότι θα ενεργοποιήσουν τα αντίστοιχα σενάρια:

....................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς)

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 58123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το blog θα ασχοληθεί κυρίως με χρηματιστηριακά θέματα.
Εκ προοιμίου αναγνωρίζουμε την σύνθετη πολυπλοκότητα του. Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να ΄΄εκτιμήσουμε΄΄ τις επερχόμενες εξελίξεις και να λαμβάνουμε θέση αναλόγως. Το κύριο μέσο για αυτό θα είναι η διαγραμματική ανάλυση των αξιών (μετοχών και δεικτών) και φυσικά η κριτική ματιά στις ευρύτερες πολιτικές & οικονομικές εξελίξεις.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
25/10ftse25: επικαιροποίηση πολύ βραχυχρόνιων σεναρίων και επίπεδα ενεργοποίησής τους
24/10ftse25: πάνω στους στόχους_ΓΔ_ftsem_stoxx 600 banks
16/10ftse25: η βραχυχρόνια ανοδική κίνηση ήρθε_προσοχή στη ζώνη στόχο_Greek bonds (10Y)
10/10ftse25: ομαλή ανοδική συνέχεια_Stoxx 600_Dax
2/10ftse25: ανοικτή η πολύ βραχυχρόνια κατεύθυνση_προσοχή στις επόμενες 1,2 συνεδριάσεις.