the smart goldfish
διαγραμματικά και άλλα


6560 αναγνώστες
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
11:15

[σημείωση: το παρόν αποτελεί αναπαραγωγή του ''σχόλιου αγοράς'' όπως αυτό αναρτήθηκε στις 28_05_2017]

.......................

Πριν ξεκινήσουμε την βραχυχρόνια ανάλυση του δείκτη θα προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή των εσωτερικών κυμάτων της πρόσφατης ανοδικής κίνησης του δείκτη από τις 1678 μονάδες έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις τελευταίες εξελίξεις.

Θεωρούμε, πλέον, ότι το εσωτερικό ανοδικό κύμα 3 έχει ολοκληρωθεί στις 2124,97 μονάδες:

 
Βραχυχρόνια εκτίμηση.
Ο δείκτης ακολούθησε το πιθανότερο βραχυχρόνιο σενάριο και επέκτεινε ακόμα λίγο, σε χρόνο και τιμές, την κάθοδό του.

Η πρόσφατη καθοδική κίνηση μπορεί να γίνει κατανοητή με ένα διορθωτικό σχηματισμό τύπου ''WXY'' . 

Ο βασικός στόχος της διόρθωσης, οι 2010 μονάδες, έχει εκπληρωθεί. Αυτό που μένει να γίνει σε πολύ σύντομο χρόνο είναι μια πολύ βραχυχρόνια διόρθωση του τρέχοντος ανοδικού από τις 2008,84. Αυτή, η βραχυχρόνια διόρθωση, είναι σημαντικό να γίνει πολύ σύντομα και να μην συνεχίσει άμεσα ανοδικά ο δείκτης. Ενδεικτικά, με τον εικονιζόμενο τρόπο που ακολουθεί:

Αν έχουμε πράγματι μια παρόμοια εξέλιξη/διόρθωση τότε θα αναμένουμε την ανοδική επέκταση του δείκτη σε νεότερα υψηλά. Ένας πιθανός στόχος είναι η ισότητα του κύματος ''5'' με το ''1'' στις 2173 μονάδες:

- Εναλλακτικό βραχυχρόνιο σενάριο-

Ένα δευτερεύον, αυτή την στιγμή, σενάριο ​θέλει τον δείκτη να αρνηθεί να προχωρήσει άμεσα σε νεότερα υψηλά των 2124,97 μονάδων.

Σε αυτήν την περίπτωση με την προσέγγιση (η βραχεία υπέρβαση) της κορυφής των 2104 μονάδων θα εμφανιστούν έντονες ρευστοποιήσεις και αμέσως μετά από μια δεύτερη χαμηλότερη κορυφή ο δείκτης θα ξεκινήσει για την προσέγγιση νεότερων τοπικών χαμηλών. Εκεί θα ολοκληρωθεί και οριστικά το κύμα ''4'':

και στην λίγο ευρύτερη εικόνα​ ο δείκτης θα προχωρήσει τελικά σε νεότερα υψηλά, αλλά από χαμηλότερη βάση:

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι εκκρεμεί ακόμα μια κορυφή. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή να προσεγγιστεί σύντομα παρά με καθυστέρηση (νεότερα τοπικά χαμηλά). Ας έχουμε, ωστόσο, στραμμένη και την προσοχή μας στο επίπεδο των 2104 μονάδων και την συμπεριφορά του δείκτη εκεί. ​

Μεσοχρόνια εκτίμηση.

....................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση:  http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

 

 
 
αβγ
 
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
508 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
23:04

Όπως είχαμε εκτιμήσει στο προηγούμενο post, ο δείκτης αναμέναμε να προσεγγίσει εκ νέου τα προηγούμενα χαμηλά και συγκεκριμμένα στη ζώνη των 2039 - 2051 μονάδων:

 

Με την σημερινή συνεδρίαση αυτό επετεύχθει και με εντυπωσιακό τρόπο ο δείκτης επανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα χωρίς πραγματικά να υπάρχει κάποιος συγκεκριμμένος λόγος. 

Η συμπεριφορά του δείκτη μας θυμίζει πολύ έντονα την κίνηση του μετά την προσέγγιση των 1775 μονάδων και την πλαγιοκαθοδική διόρθωση σχεδόν ενός μηνός που ακολούθησε.. [Τότε, είχε σωστά και έγκαιρα γίνει η εκτίμηση ότι  πρόκειται για ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι και ότι ο δείκτης θα προχωρούσε σε υψηλότερα επίπεδα].

Στον παρόν χρόνο ο δείκτης προσέγγισε κανονικά τους στόχους του αλλά η ανοδική αντίδραση που ακολούθησε, μολονότι πολύ εντυπωσιακή, δεν ήταν αυτό που αναμέναμε (ένα ανοδικό προωθητικό κύμα δηλαδή).

 Η καθοδική κίνηση που ακολούθησε μετά τα υψηλά ημέρας επιβεβαίωσε την υποψία μας ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε νεότερα τοπικά χαμηλά (για τα τελευταία φορά).

Η κίνηση αυτή αυτή μπορεί να γίνει κατανοητή είτε με τη μορφή ενός πλαγιοκαθοδικού καναλιού ABCDE (3-3-3-3-3), είτε με ένα WXYxZ  με ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Μετά το πέρας της τρέχουσας διόρθωσης ο δείκτης αναμένεται να συνεχίσει ανοδικά. Στα διαγράμματα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την εκτιμούμενη καθοδική συνέχεια, τους ανοδικούς στόχους και την ευρύτερη κυματική θέση του δείκτη..

............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το υπόλοιπο post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
239 αναγνώστες
Κυριακή, 21 Μαΐου 2017
23:28

Όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο post σαν την πιθανότερη εξέλιξη, η συνεχής 3κυματική εσωτερική δομή της κίνησης από τις 2124,97 μονάδες οδήγησε στην επαναφορά του δείκτη στα προηγούμενα τοπικά χαμηλά.

Στον τρέχον χρόνο, αν συνεχίσει άμεσα ανοδικά ο δείκτης και υπερβεί τα επίπεδα των 2094 & 2102 μονάδων, τότε θα θεωρήσουμε ότι η ανοδική επέκταση είναι σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση του κύματος 3 σε νεότερα υψηλά.

Ένα λίγο πιθανότερο  σενάριο θέλει τον δείκτη να υποχωρεί ακόμα λίγο κάτω από το βάρος της αβεβαιότητας των αποφάσεων της Δευτέρας (eurogroup). Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε την κίνηση των τελευταίων ημερών σαν διορθωτική και επομένως αναμένουμε μία ακόμα κορυφή για την ολοκλήρωση του κύματος 3. Το σχετικό σενάριο (WXY) θέλει τον δείκτη να υποχωρεί προς την περιοχή των 2039-2051 μονάδων και αμέσως μετά να ξεκινά την ανοδική του επέκταση:

 Σε αυτήν την περίπτωση οι ανοδικοί στόχοι της επόμενης κορυφής του δείκτη αναμένονται να είναι:

............................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/ (σχόλιο αγοράς).
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
294 αναγνώστες
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017
21:57

Η υποχώρηση στην wall street ανάγκασε σε ξαφνικές ρευστοποιήσεις στο κλείσιμο της ημέρας.

Μέχρι τότε οι βασικοί δείκτες είχαν καταφέρει να επαναπροσεγγίσουν τα προηγούμενα υψηλά τους. Το βασικό μας σενάριο για μια λίγο ευρύτερη διόρθωση παραμένει σε ισχύ και ενισχύεται.

Αυτό που πρέπει να παρατηρήσουμε πολύ προσεκτικά είναι η εσωτερική δομή της κίνησης από την προηγούμενη Παρασκευή.

Κατά την γνώμη μας έχουν διαμορφωθεί σχηματισμοί με 3άρια και θεωρούμε ως την πιθανότερη κατάληξη ένα από τα δύο πολύ βραχυχρόνια σενάρια που ακολουθούν:

α) διόρθωση τύπου ''flat'' (3-3-5)

Βασικός στόχος της είναι ουσιαστικά μια διόρθωση στον χρόνο αφού θα επαναπροσεγγίσει το επίπεδο των 2073 μονάδων πριν κινηθεί σε νεότερα υψηλά:

β) Διόρθωση τύπου WXY (3-3-3)

Βασικός στόχος μια περισσότερο βαθιά διόρθωση με αρκετά πιο περίπλοκη διαδρομμή.Αυτή η βαθύτερη διόρθωση ταιριάζει περισσότερο σε ένα τόσο πολύ δυναμικό 3άρι που έχει προηγηθεί αλλά και στην τρέχουσα ένταση των βραχυχρόνιων ρευστοποήσεων στις ξένες αγορές:

​Με αυτόν τον ξαφνικό τρόπο αναμένεται να ολοκληρωθεί η, αναμενόμενη σε εμάς, διόρθωση που αντιστοιχεί στο κύμα 4 και ο δείκτης να συνεχίσει την ανοδική του πορεία..

..........................

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
284 αναγνώστες
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017
00:52

Η τρέχουσα ανοδική κίνηση παραμένει πολύ ισχυρή.

΄Οπως αναφέραμε και στο προηγούμενο post η μεσοχρόνια τάση είναι ανοδική και εκτιμούμε ότι είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα από τα δύο μεσοχρόνια σενάρια μας. Το ποιό από τα δύο θα κυριαρχήσει θα φανεί σε ανώτερα επίπεδα τιμών. Μέχρι τότε μακράν το πιθανότερο είναι να κινηθούν παράλληλα διευκολύνοντάς μας διαγραμματικά.

Στον παρόν χρόνο εκτιμούμε ότι πλησιάζει μια μικρής έκτασης διόρθωση.Η διορθωτική αυτή κίνηση μπορεί κάλλιστα να έχει ήδη ξεκινήσει από την συνεδρίαση της Παρασκευής. Εναλλακτικά θα έρθει από λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Ο αποκλειστικός σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τις θέσεις λονγκ αφού η συνολική ανοδική κίνηση του δείκτη θεωρούμε ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Το βραχυχρόνιο σορτ σε αυτήν την φάση πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα και δεν αξίζει να αναληφθεί το σχετικό ρίσκο με τόσο έντονη ανοδική δυναμική.

Όπως είδαμε, σε ημερήσιο (και σε κλείσιμο τιμών) ο δείκτης δείχνει κοντά στο να διορθώσει. Η ανακοίνωση του ΑΕΠ 1ου τριμήνου και η έναρξη της διαδικασίας ψήφισης των μέτρων στη Βουλή είναι αρκετοί λόγοι για κάτι τέτοιο και είναι σε κάθε περίπτωση φυσιολογική συμπεριφορά:

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο δείκτης θα μας δείξει αν είναι έτοιμος να προχωρήσει καθοδικά η εκκρεμεί ακόμα ένα τελευταίο ανοδικό. Στη παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πότε θα γίνει η βραχυχρόνια διόρθωση αφού όπως προαναφέραμε ο στόχος είναι η αύξηση των θέσεων λονγκ (και όχι ακόμα η αποκομιδή κερδών, η το σορτ):

 και

Σε ευρύτερο, μεσοχρόνιο πλαίσιο τα δύο βασικά μας σενάρια παραμένουν τα ίδια.

Το πολύ σημαντικό είναι ότι αναμένουμε για ικανό χρονικό διάστημα ακόμα να τρέξουν παράλληλα και επομένως να είναι αρκετά πιο διαχειρίσιμη η τοποθέτηση στην κίνηση του δείκτη:

α) σενάριο αρχικού ''leading diagonal''​ (5-3-5-3-5 με επικάλυψη του i από το iv).

Σχηματικά, η πορεία του δείκτη αναμένεται να είναι η εξής (με σημαντικότατο τον ρόλο του εικονιζόμενου μεσοχρόνιου ανοδικού καναλιού και συγκεκριμμένα του πάνω ορίου του):

β) ένα κανονικό ανοδικό με ένα σημαντικά εκτεταμένο εσωτερικό κύμα 3.

Η ειδοποιός διαφορά με το προηγούμενο σενάριο είναι ότι θα πρέπει μετά και την ολοκλήρωση του τρέχοντος ανοδικού κύματος να κινηθεί εκ νέου ανοδικά μετά από συγκρατημένη διόρθωση:

Είναι πολύ πιθανό η σημαντική διόρθωση που αναμένουμε σε ανώτερα επίπεδα τιμών να έρθει παράλληλα με μια σημαντική διόρθωση στις ξένες αγορές.

Ακόμα όμως όλα δείχνουν ότι εκκρεμεί ακόμα ανοδική συνέχεια και σε αυτές.​

............................

Η ιστοσελίδα http://www.vitalfinance.gr/ είναι προς το παρόν μη ενεργή λόγω εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης των υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 66123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το blog θα ασχοληθεί κυρίως με χρηματιστηριακά θέματα.
Εκ προοιμίου αναγνωρίζουμε την σύνθετη πολυπλοκότητα του. Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να ΄΄εκτιμήσουμε΄΄ τις επερχόμενες εξελίξεις και να λαμβάνουμε θέση αναλόγως. Το κύριο μέσο για αυτό θα είναι η διαγραμματική ανάλυση των αξιών (μετοχών και δεικτών) και φυσικά η κριτική ματιά στις ευρύτερες πολιτικές & οικονομικές εξελίξεις.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις