the smart goldfish
διαγραμματικά και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Η ενασχόληση μου με το χρηματιστήριο είναι σχετικά πρόσφατη. Απο τον χειμώνα του 2008 άρχισα να ασχολούμε σε θεωρητικό επίπεδο και λίγο καιρό αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας πάει (η, την πάνε) για χρεωκοπία. Αποφάσισα να μην πάω μαζί της... Έχοντας καταστραφεί ολοσχερώς η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισα να ρισκάρω αρχίζοντας να δραστηριοποιούμε στο χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά τα ..΄΄προβλεπόμενα΄΄ λάθη κάθε αρχαρίου τώρα είμαι σε θετικό ισοζύγιο και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς.
(διαβάστε περισσότερα)


98 αναγνώστες
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016
13:03

Μετά και την νέα καθυστέρηση της fed για αύξηση των επιτοκίων είναι πολύ πιθανό ο δείκτης να ακολουθήσει τις ξένες αγορές σε ακόμα μία ανοδική κίνηση.

[Να θυμίσουμε, ότι η εκτίμησή μας ήταν η επιστροφή του δείκτη στην ζώνη των 1520 μονάδων όπου και θα έπρεπε στη συνέχεια να κινηθεί καθοδικά] 

Επομένως, η τελευταία αξιολόγησή μας, και αφού ήδη προσεγγίσαμε τις 1520 μονάδες, είναι ότι θα ακολουθήσουμε το πολύ βραχυχρόνιο εναλλακτικό μας σενάριο (WXYXZ) που θέλει τον δείκτη αρχικά να προσεγγίζει και μετά να σημειώνει νεότερα τοπικά υψηλά.

Εκεί θα επαναξιολογήσουμε την βραχυχρόνια στάση μας. Η ευρύτερη εικόνα μας παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή, η πλαγιοανοδική κίνηση των τελευταίων μηνών είναι διορθωτικής φύσης.

  

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
119 αναγνώστες
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016
00:05

Με την πρόσφατη καθοδική του κίνηση, ο δείκτης ενίσχυσε τα μέγιστα την καθοδική προοπτική του, όπως είναι και το βασικό μας σενάριο.

Έχοντας συμπληρώσει, την Παρασκευή,  ένα καθοδικό 5κυματικό όλα δείχνουν ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει μια πολύ βραχυχρόνια προσπάθεια ανακούφισης. Η κυματική δομή που υποστηρίζει αυτό το σενάριο είναι η εξής:

Σε εξέλιξη είναι η ανοδική αντίδραση που δεν αναμένεται να φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Αναμένουμε την εκδήλωση αδυναμίας του δείκτη σε λίγο υψηλότερα επίπεδα και την προσέγγιση επιπέδων στα οποία μπορούμε να λάβουμε τυχόν θέσεις σορτ (η την ενίσχυσή τους). Το επίπεδο για την τυπική επιβεβαίωση της ευρύτερης καθοδικής κίνησης είναι η επαναφορά του δείκτη και η δυναμική καθοδική διάσπαση των τοπικών χαμηλών της Παρασκευής (1458 μονάδες):

...................................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε το σύνολο του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
263 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016
16:56

Ο δείκτης προσέγγισε με αρκετά πολύπλοκο τρόπο την περιοχή στόχο που είχαμε θέσει εδώ και αρκετές ημέρες, αυτή των 1522+ μονάδων.

Είναι παραπάνω από σαφές ότι ο τρόπος που κινείται η αγορά είναι πολύπλοκος και δημιουργεί επιπλέον ενδείξεις ότι εκκρεμεί κάποια σημαντική κίνηση που επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν..

Στο πρώτο διάγραμμα βλέπουμε τον δείκτη να προσεγγίζει την περιοχή στόχο με ένα διορθωτικό abc, με το ''c'' να εμφανίζεται ως ένα καταληκτικό τύπου ending (3-3-3-3-3):

...................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε την συνέχεια του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
115 αναγνώστες
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
02:36

Όπως είχαμε εκτιμήσει στο προηγούμενο post, η ανοδική συνέχεια ήρθε και μάλιστα με τον τρόπο  που αναμέναμε: έντονα.

Είναι πλέον γεγονός ότι έχουμε πλησιάσει επίπεδα πολύ κρίσιμα για την μεσοχρόνια συνέχεια του δείκτη και οι συνεχείς παλινωδίες του μας μαρτυρούν την μεγάλη αβεβαιότητα που διακατέχει τους ισχυρούς επενδυτές.

Αυτή η αβεβαιότητα αναμένεται να τερματιστεί στο κοντινό μέλλον.

Οι βασικές πηγές αβεβαιότητας που παραμένουν ισχυρές είναι:

α) μια ισχυρή καθοδική κίνηση/διόρθωση από τις ξένες αγορές, η

β) πολιτικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών (με στόχο το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης αυτή την φορά..!!).

ftse25: Βραχυχρόνια εκτίμηση

Η εκτίμησή μας είναι ότι ο δείκτης θα εκτελέσει τουλάχιστον ένα ακόμα ανοδικό σκέλος, πιθανότατα μετά από μια ακόμα πολύ βραχυχρόνια καθοδική ΄΄διολίσθηση΄΄.

......................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε την συνέχεια του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
172 αναγνώστες
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016
01:43

Καμία ουσιαστική εξέλιξη στις ημέρες που μεσολάβησαν από το τελευταίο post. Ο δείκτης κινείται σχεδόν οριζόντια, τόσο σε ημερήσιο όσο και σε μικρότερους χρόνους, δοκιμάζοντας την υπομονή μας. Επομένως, θα κάνουμε update στις προηγούμενες εκτιμήσεις μας.

Οι Bollinger bands συνεχίζουν να στενεύουν και η εκτίμησή μας είναι ότι σύντομα θα δώσουν μια σημαντική κίνηση. Η σταθερή μας εικόνα είναι ότι ΄΄εκκρεμεί΄΄ μια ακόμα ισχυρή καθοδική συνέχεια για να ολοκληρωθεί η μεσοχρόνια καθοδική κίνηση του δείκτη. Η τρέχουσα αβεβαιότητα και ο βασικός μας προβληματισμός έχει να κάνει κυρίως με το αν θα ξεκινήσει από υψηλότερα επίπεδα, η άμεσα.

Αν η αγορά επιθυμεί να συνεχίσει ανοδικά θα πρέπει να το κάνει σχετικά άμεσα. Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο post, τα πρόσφατα συνεχόμενα 3άρια έχουν δημιουργήσει την βάσιμη προσδοκία για την δημιουργία ενός καταληκτικού  ανοδικού κύματος τύπου ''ending''  με εσωτερική δομή 3-3-3-3-3 (εξ΄ορισμού σχηματισμός αντιστροφής).

....................

Μπορείτε, όπως πάντα, να διαβάσετε την συνέχεια του post στη διεύθυνση: http://www.vitalfinance.gr/  (σχόλιο αγοράς).

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 57123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το blog θα ασχοληθεί κυρίως με χρηματιστηριακά θέματα.
Εκ προοιμίου αναγνωρίζουμε την σύνθετη πολυπλοκότητα του. Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να ΄΄εκτιμήσουμε΄΄ τις επερχόμενες εξελίξεις και να λαμβάνουμε θέση αναλόγως. Το κύριο μέσο για αυτό θα είναι η διαγραμματική ανάλυση των αξιών (μετοχών και δεικτών) και φυσικά η κριτική ματιά στις ευρύτερες πολιτικές & οικονομικές εξελίξεις.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
22/9ftse25: υψηλές, πλέον, οι πιθανότητες για επαναπροσέγγιση των προηγούμενων υψηλών_προσοχή σε τυχόν αγοραστική παγίδα
19/9ftse25: ενίσχυση του καθοδικού σεναρίου_προς βραχυχρόνια ανακούφιση
8/9ftse25: προσέγγιση του στόχου_πιθανή ανοδική αντίδραση
5/9ftse25: η ανοδική συνέχεια ήρθε_προς κρίσιμα επίπεδα για το μεσοχρόνιο σενάριο_dax_stoxx 600